Danske kampfly på fire nye missioner


Danske kampfly på fire nye missioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Militære køretøjer og kommandofaciliteter har været mål for danske F-16-jagerfly i Libyen.

Danske F-16-fly har i det forløbne døgn kastet fire præcisionsbomber mod militære køretøjer og kommandofaciliteter i Libyen. Det er sket under fire missioner over flere områder mellem hovedstaden Tripoli og Brega.

Det oplyser Flyvertaktisk Kommando.

Hermed har danske kampfly kastet i alt 396 bomber under 192 missioner siden udstationeringen på den italienske Sigonella Naval Air Base i marts.

Her arbejdede de danske flyvevåbenfolk i weekenden i temperaturer på omkring 35 grader - det varmeste hidtil.

Imens har FN opgjort antallet af bådflygtninge fra Libyen til Italien og Malta til omkring 14.000, oplyser det franske nyhedsbureau AFP.

Andre tusinder agter at følge trop, oplyser en talskvinde for FN's flygtningehøjkommissær på baggrund af oplysninger fra dem, der er kommet til Italien.

Hundredvis af flygtninge fra blandt andet Somalia, Etiopien og Eritrea, som oprindeligt var flygtet til Tunesien, er ifølge FN-talskvinden begyndt at vende tilbage til Libyen.

Det gør de for at komme til Europa, hvad de tunesiske myndigheder har aftalt med EU at forhindre dem i at gøre fra Tunesien.

Samtidig har tunesiske regeringskilder tirsdag oplyst, at Libyens olieminister og mangeårige støtte af Muammar Gaddafi, Shukri Ghanem, lørdag er flygtet til Tunesien.

Danske kampfly på fire nye missioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce