Dansk veteran i canadisk maraton


Dansk veteran i canadisk maraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den dansk-fødte Peter Madsen på 90 år har gennemført halvmaraton i Vancouver. Han begyndte først at motionere som 55-årig, da han kvittede smøgerne.

Det er aldrig for sent at gøre noget ved formen. Det beviste 90-årige Peter Madsen i weekenden, da han som den ældste nogensinde deltog i BMO Vancouver Marathon på halvmaratondistancen, 21,2 kilometer.

Hans tid var tre timer, 59 minutter og 58 sekunder, rapporterer canadisk presse.

Peter Madsen er født i Danmark, men udvandrede til Vancouver i 1957. Han begyndte først at jogge som 55-årig, da han forsøgte at råde bod på 40 års rygning, skriver avisen The Province.

Han løb dagligt i 20 år, men så måtte han hjerteopereres, og træningen blev sat ned. Nu spadserer han jævnligt en tur på 20 kilometer, selv om synet bliver stadig dårligere.

Halvmaratonløbet gennemførte han sammen med sin søn Tony og barnebarnet Kai, og Peter Madsen var godt tilfreds, da han kom i mål.

- Det var dejligt. Jeg ved ikke, hvad det betyder, at jeg er den ældste. Jeg er i god form i forhold til min alder. Jeg er heldig, sagde han.

- Bakkerne var lidt hårde for mig, jeg har lidt hjerteproblemer, så jeg måtte standse et par gange. Men det er ok. Jeg klarede det alligevel på under fire timer, lød hans beskrivelse af strabadserne.

På spørgsmålet om, hvorvidt han deltager igen næste år, svarede Peter Madsen: "I min alder har man ikke så mange planer for næste år".

Dansk veteran i canadisk maraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce