Dansk ngo i Afghanistan fortier kidnapninger


Dansk ngo i Afghanistan fortier kidnapninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk hjælpeorganisation tør ikke oplyse sine medarbejdere om Talibans overgreb i det krigshærgede land.

Sikkerhedsproblemerne for den største danske ngo i Afghanistan er så voldsomme, at organisationen ikke tør fortælle hverken offentligheden eller organisationens egne ansatte om de kidnapninger og mord, som organisationen udsættes for.

Det skriver Information.

- Det er generelt ikke noget, Dacaar informerer om, hverken eksternt eller internt, siger danske Arif Qaraeen, der i fem år har været chef for organisationens arbejde i Afghanistan.

- I den periode, jeg var chef, oplevede vi både at få medarbejdere dræbt og kidnappet, men det måtte vi ikke fortælle om. Det var simpelthen firmaets politik, siger Qaraeen, der nu arbejder som uafhængig bistandskonsulent.

Ifølge Arif Qaraeen sker mørkelægningen af så alvorlige sikkerhedsproblemer som drab og kidnapninger af flere grunde.

- Når Dacaar tier over for medarbejderne, er det for at ikke at skabe unødig panik blandt de ansatte, siger han.

De 650 ansatte hos Dacaar arbejder med udviklingsprojekter i de afghanske landdistrikter og er derfor nødt til konstant at have kontorer i fjerntliggende distriktshovedstæder og medarbejdere i landsbyer og distrikter, hvor Taliban og andre oprørsgrupper huserer.

- Men når man ikke informerer udadtil, så er det bl.a. for ikke at komplicere eventuelle gidselforhandlinger. Medieomtale får typisk gidseltagerne til at hæve kravene til en evt. løsesum og trække forhandlingerne i langdrag, siger den tidligere chef.

Sy eller otte medarbejdere blev kidnappet i den tid, Arif Qaraeen var chef. Samtlige personer blev frigivet.

En anden tidligere medarbejder, tolk og informationsmedarbejder Abdullah Behzad, bekræfter, at det er forbudt for medarbejderne at tale om sikkerhedsproblemerne.

- Som informationsmedarbejder fik jeg besked på ikke at tale med nogen om de angreb, organisationens medarbejder blev udsat for. Der var løbende angreb i de tre år, jeg var ansat fra 2009-2012, siger han til Information.

Dansk ngo i Afghanistan fortier kidnapninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce