Dansk forretningsmand fundet død i Irak


Dansk forretningsmand fundet død i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tilbageholdte danske forretningsmand i Irak, Henrik Frandsen, er blevet fundet dræbt. Men drabet på den 35-årige danske statsborger er omgærdet af stor mystik. Han blev angiveligt bortført af ukendte gerningsmænd 10. april ved al-Taji ca. 15 kilometer nord for Bagdad og fundet død to dage senere af irakisk politi.

Men de danske myndigheder fik først besked om drabet natten til onsdag fra CPA, koalitionens overgangsmyndighed, skriver Udenrigsministeriet onsdag i en pressemeddelelse.

Informationerne om drabet er sparsomme. Drabstidspunkt og motiv er endnu ukendt, ligesom der heller ikke er oplysninger om gerningsmændene. Det er også uvist, hvorfor det danske udenrigsministerium først blev oplyst om mandens død ni dage efter, at han blev fundet død i Irak.

- Jeg kender ikke nogen anden forklaring på, hvorfor vi ikke fik det at vide før, end at det skyldes situationen i Irak, siger ambassadør Karen Wermuth fra Udenrigsministeriets borgerservice til Ritzau.

Hverken Udenrigsministeriet eller danske diplomater i Irak ønsker at kommentere sagen yderligere.

Henrik Fransen var i Irak for angiveligt at starte et kloakeringsfirma i Basra i det sydlige Irak.

- Den videre efterforskning i sagen er vanskeliggjort af den nuværende situation i Irak, men vi forfølger det selvfølgelig med de kontakter vi har dernede. Men hvor meget vi får ud af det, er for tidligt at sige, mener Karen Wermuth.

Hun påpeger, at Udenrigsministeriet siden 11. april har arbejdet intenst med sagen blandt andet med tæt kontakt til CPA, den amerikanske hær og en sunnimuslimsk sheik.

Dansk forretningsmand fundet død i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce