Dansk brandmand i Sverige: Kampen mod ilden er kompleks

Italienske fly hjælper med at slukke naturbrande uden for Ljusdal nord for Stockholm i Sverige.

Dansk brandmand i Sverige: Kampen mod ilden er kompleks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et hold brandmænd fra Danmark har været vågne hele natten for at bekæmpe skovbrande nord for Stockholm.

Det har været en hård nat for en gruppe danske brandmænd, der er i Sverige for at hjælpe med at slukke skovbrande ved Ljusdal nord for Stockholm.

Men arbejdet er foreløbigt forløbet "super", fortæller sektionsleder Martin Vendelbo fra Beredskabsstyrelsen fredag formiddag.

- Det er nogle seje gutter, vi har haft derude. De har knoklet løs med meget lidt søvn og efter en lang og hård køretur på over 20 timer. De er på vej i køjen nu, og vi har sendt afløsning derud, siger han.

De 27 danske brandmænd ankom til Ljusdal sent torsdag aften.

Med sig har de slukningsudstyr og brandkøretøjer. Cirka 10 har været i aktion natten til fredag. Her har opgaven været at skaffe vand til brandslukningen, at bekæmpe flammerne og hindre og at ilden breder sig.

- Vi pumper vand op fra en sø og transporterer det over en større afstand og leverer det til tankvogne og slukningskøretøjer i skoven. En af udfordringerne er, at få vandet derhen hvor det skal bruges.

Martin Vendelbo leder den danske indsats. Han fortæller, at der er et "enormt setup" på stedet med både brandfolk, politi, forsvar og frivillige kræfter - herunder Røde Kors, der giver brandmændene mad og drikke.

- Det er kørt helt gnidningsfrit hele natten. Det har været en virkelig god start. Vi har kun positivt at sige om samarbejdet med dem, der leder operationen.

- Når man tænker på, hvor kompleks situationen er, vil jeg sige, at de håndterer det super godt, siger Martin Vendelbo.

Sektionslederen fortæller, at vejret fredag er varmt. Røgen har lagt et slør over området, men over røgen er himlen blå. Uden for skovområdet er der forbavsende fredeligt, men mellem træerne er der heftig aktivitet.

- Når man står uden for skoven kan man se røg, og man kan se fly og helikoptere, der er i gang med slukningsindsatsen, siger han.

Italienske fly og norske helikoptere har været i aktion for at bekæmpe flammerne. Aftalen om, at også Danmark skulle bistå Sveriges brandvæsen, kom i stand onsdag.

Foreløbigt er det planen, at de danske brandmænd skal være i Sverige i tre døgn, men ifølge Martin Vendelbo drøftes det, om perioden skal forlænges.

Dansk brandmand i Sverige: Kampen mod ilden er kompleks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce