Danmark sender særlig repræsentant til Syrien


Danmark sender særlig repræsentant til Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er vigtigt, at Danmark nu støtter den moderate syriske opposition, siger udenrigsminister Villy Søvndal.

Konflikten i Syrien har nu nået et punkt, hvor det er vigtigt at styrke den moderate syriske opposition. Derfor har udenrigsminister Villy Søvndal (SF) udnævnt en særlig repræsentant, der skal varetage kontakten til den syriske opposition.

Posten besættes med Ivan Nielsen, der får til opgave yderligere at styrke de danske relationer til den syriske oppositionskoalition.

Ivan Nielsen har erfaring fra området, da han blandt andet frem til midten af i år var souschef på den danske ambassade i Damaskus. Ivan Nielsen har desuden været Danmarks øverste civile repræsentant i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Den særlige repræsentant vil have base i Beirut, hvorfra han skal rejse rundt i regionen.

Flere andre lande har allerede udnævnt sådanne særlige repræsentanter, herunder USA, Storbritannien, Frankrig og Holland.

- Vi har nået et kritisk tidspunkt i konflikten, hvor det er vigtigere end nogen sinde at vise, at verdenssamfundet står bag den moderate syriske opposition, siger udenrigsminister Villy Søvndal i en kommentar.

Ivan Nielsen vil særligt få til opgave at varetage og styrke kontakten til oppositionen. Derudover vil han bistå med at koordinere den danske bistandsindsats.

Ifølge Villy Søvndal understreger udnævnelsen, at Danmark i lighed med langt størstedelen af det internationale samfund står bag den moderate syriske opposition.

- Vi har et ønske om, at støtte den stærke, moderate del af oppositionen for at få en politisk løsning på konflikten. Vi synes det syriske folk fortjener et bedre valg end diktatur og de ekstremt religiøse kræfter, vi ser, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Villy Søvndal har onsdag holdt møde med medlemmer af oppositionskoalitionen.

- De vil gerne have, at vi hjælper med at skubbe på i den politiske proces, og at vi forsøger at åbne op for den humanitære adgang i de forskellige syriske områder. Det ligger lige til højrebenet for de initiativer, vi har sat i gang, siger han.

Direkte adspurgt om Danmark kommer til at sende flere penge til den syriske opposition, svarer udenrigsministeren klart:

- Det tror jeg bestemt, vi gør.

- Jeg kan ikke vurdere støttens størrelsesorden, men det er klart, at der er et behov som vokser, i kraft af flygtningestrømmen vokser, og den iskolde vinter står for døren.

Danmark sender særlig repræsentant til Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce