Den tibetanske leder, Dalai Lama, ankommer til Paris tirsdag. Et møde med den franske præsident, Nikolas Sarkozy, bliver det dog ikke til under besøget.
Når den tibetanske leder, Dalai Lama, i morgen indleder sit 11 dage lange besøg i Frankrig, sker det i kølvandet på længere tids politisk tovtrækkeri. Årsagen er den franske præsident, Nikolas Sarkozys, tidligere overvejelser om et møde med Dalai Lama, mens han befinder sig i landet. Det har fået den kinesisk ambassadør i Paris til at advare om "seriøse konsekvenser for de to landes bilaterale relationer," hvis et møde skulle finde sted. I onsdags annoncerede Sarkozy imidlertid, at et møde med den tibetanske leder ikke vil blive en realitet i denne omgang. Sarkozy er i stedet rejst til OL i Beijing, hvor han fredag var til stede under åbningsceremonien.

I stedet deltager den franske præsidentfrue, Carla Bruni-Sarkozy, når Dalai Lama indvier et tempel i det sydlige Frankrig d. 22. august. Ifølge fransk lov er landets førstedame ikke en del af det officielle Frankrig.