DNA-test slog torsdag fast, at det var den eftersøgte krigsforbryder Stojan Zupljanin, som dagen før blev anholdt i Serbien. Han nægtede først at være sig selv.
En DNA-test og fingeraftryk bekræftede i dag, at det var den eftersøgte serbiske krigsforbryder Stojan Zupljanin, som serbisk politi i går havde anholdt i hans hjemland. Den 57-årige Zupljanin er eftersøgt for krigsforbrydelser i sin tid som politichef, da han styrede flere fangelejre under Balkan-krigene i 1990'erne. Han har været på flugt i ni år, inden han blev anholdt med de alvorlige anklager hængende over hovedet.

Zupljanin forsøgte i første omgang at nægte, at han var sig selv og hævdede i stedet, at hans navn var Backa Palanka. Den påstand kunne DNA-testen torsdag tilbagevise, og EU presser nu på for at få ham overført til FN's krigsforbryderdomstol i Haag.

Serbien skal anholde og udlevere alle eftersøgte krigsforbrydere for at komme tættere på et EU-medlemskab. To af de mest eftersøgte forbrydere er dog fortsat på fri fod. Det drejer sig om hærchefen Radovan Karadzic og hans underordnede Ratko Mladic, der begge er eftersøgt for folkedrab.