Cyklon spøger stadig i Myanmar


Cyklon spøger stadig i Myanmar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I maj 2008 blev Myanmar ramt af cyklonen Nargis. Et år efter skriger indbyggerne stadig på den mest elementære genopbygningshjælp, siger hjælpeorganisationer.

4000 knuste skoler. 140.000 døde. Og over to millioner hårdt ramte indbyggere.

Tallene efter den voldsomme cyklon Nargis, der sidste år ramte Yangon- og Ayeyarwady-provinserne i Myanmar (tidligere Burma), taler deres eget tydelige sprog.

Natten mellem lørdag og søndag er det et år siden, at den voldsomme tropiske storm hærgede det sydøstasiatiske land. Men 365 dage senere er der stadig over en million mennesker, der har brug for grundlæggende genopbygningshjælp, fortæller Susanne Kempel, der er programkoordinator for Folkekirkens Nødhjælp i landet.

- Der er kun 5-10 procent af de oprindelige huse, der er blevet genopbygget. Der er akut behov for penge. Efter tsunamien i 2004 fik hver af de ramte familier mellem 10.000 og 15.000 dollar til genopbygning af deres hus. I Burma har de fået 23 dollar, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Det, der er behov for, er hjælp til selvhjælp. Indbyggerne har behov for nye fiskerbåde, såsæd til markerne og genopbygning af skolerne. Mange af skolerne i dag er bare midlertidige og er blot dækket over af presenninger. Men indbyggerne vil gerne have permanente skoler til deres børn.

Cyklon spøger stadig i Myanmar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce