Cuba splitter EU


Cuba splitter EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's udenrigsministres debat om forholdet til Cuba er udskudt efter nej i Irland. Uenighed viser sig allerede i spørgsmålet om at ophæve sanktioner mod Cuba.

Det slovenske EU-formandskab har sat en planlagt debat om EU's sanktioner mod Cuba på standby. Det irske nej til Lissabontraktaten overskygger mandagens udenrigsministermøde i Luxembourg, og diskussionen er derfor flyttet til topmødet mellem EU's stats- og regeringschefer torsdag.

Men trods udsættelsen af debatten om Cuba, tegner der sig allerede en splittelse i EU. Idéen om at ophæve sanktionerne, der blev indført i 2003, er spansk, men både Tjekkiet, Sverige og Italien stritter imod.

Sveriges udenrigsminister mener ikke, at Cuba overhovedet er interesseret i et tættere forhold, som ville indebære cubanske reformer.

- Sidste år tilbød vi Cuba at starte en dialog, og så smækkede cubanerne døren i hovedet på os. De er ikke interesserede i en dialog, hvis de er nødt til at diskutere ubehagelige ting som demokrati og menneskerettigheder, siger Carl Bildt til nyhedsbureauet AP.

Cuba splitter EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce