Cuba benåder 3.500 fanger i forbindelse med pave-besøg


Cuba benåder 3.500 fanger i forbindelse med pave-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når pave Frans om en uges tid sætter sine fødder på cubansk jord, vil 3.522 fanger blive benådet. Ved de to tidligere pave-besøg har Cuba gjort noget tilsvarende.

CUBA: 3.522 personer, der i dag sidder bag tremmer på Cuba, kan se frem til at blive benådet.

De cubanske myndigheder har besluttet at benåde de mange fanger i forbindelse med pave Frans' besøg senere på måneden. Det har myndighederne offentliggjort fredag.

- I forbindelse med hans hellighed pave Frans' besøg har regeringen besluttet at benåde 3.522 fanger, beretter den statslige avis Granma ifølge CNN.

Fangerne, der kan se frem til enten løsladelse eller strafnedsættelse, er udvalgt efter forskellige kriterier. Der er blandt andet kigget på deres opførsel i fængslet og den straf, de er idømt. Om gruppen tæller folk, der anses for at være politiske fanger, foreligger der ingen oplysninger om.

Det er nærmest blevet en tradition, at Cuba benåder fanger, når den katolske kirkes overhoved kommer på visit. Da pave Johannes Paul II gæstede østaten i 1998, benådede myndighederne ifølge Reuters cirka 300 personer, heriblandt 101 politiske fanger. I forbindelse med pave Benedikt XVIs besøg i 2012 blev 2.900 fanger benådet.

Det aktuelle besøg på Cuba foregår 19.-22. september, og her skal den 78-årige pave blandt andet møde landets præsident, 84-årige Raul Castro. De to mødtes tidligere på året i Vatikanet i Rom. Ved den lejlighed takkede Raul Castro paven for at have mæglet mellem USA og Cuba i bestræbelserne på at løse de to landes langvarige og bitre konflikt.

Den cubanske præsident erklærede på et pressemøde med den italienske premierminister, Matteo Renzi, at paven havde gjort et særdeles positivt indtryk:

- Jeg sagde til premierminister Renzi, at hvis paven fortsætter med at tale, som han gør, så vil jeg før eller siden begynde at bede igen og vende tilbage til den katolske kirke, sagde Raul Castro ifølge Reuters.

Cuba benåder 3.500 fanger i forbindelse med pave-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce