Costa Concordia-folk dømt for uagtsomt manddrab


Costa Concordia-folk dømt for uagtsomt manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem personer indgår aftale og slipper med milde domme som følge af den store skibsulykke, der kostede 32 livet

Fire besætningsmedlemmer fra det forliste krydstogtskib Costa Concordia og en ledende medarbejder fra skibets ejer, rederiet Costa Crociere, er som de første efter katastrofen idømt fængsel på op til to år og 10 måneder for uagtsomt manddrab.

32 mennesker blandt de 4229 personer, der var om bord på skibet, omkom, da krydstogtskibet i januar sidste år forulykkede ved den italienske ø Giglio ud for Toscanas kyst.

De fem, der alle har indtaget fremtrædende roller i sagen, har indgået en aftale med anklagemyndigheden. De har erkendt et ansvar for ulykken og har derfor fået strafnedsættelse.

Det var den aftale, en dommer i Grosseto godkendte lørdag, så de fem undgår en egentlig retssag.

Den længste dom gik til rederiet Costa Crocieres krisekoordinator, Roberto Ferrarini, der har været anklaget for at forsinke redningsarbejdet i et forsøg på at minimere skader på selskabets omdømme. Han skal 34 måneder i fængsel.

Kabinemanageren Manrico Giampiedroni skal afsone en dom på 30 måneder.

Skibets næstkommanderende, Ciro Ambrosio, tredjeofficer Silvia Coronica og rorsmand Jacob Rusli Bin, der angiveligt ikke forstod ordrerne fra kaptajn Francesco Schettino, er blevet idømt fængselsstraffe på henholdsvis 23, 18 og 20 måneder for at forårsage forliset.

Alle fem har været tiltalt for uagtsomt manddrab og for at forårsage alvorlige skader.

Dommen kommer samtidig med den meget omtalte sag mod kaptajn Schettino, der er tiltalt for tre forhold: Uagtsomt manddrab, ødelæggelse af miljøet og for at forlade skibet, inden alle passagererne var evakueret.

Han er af medierne døbt "kujon-kaptajnen", fordi han forlod skibet, før alle passagererne var evakueret.

Da retssagen mod Schettino blev indledt onsdag, anmodede hans forsvarer om at indgå en aftale med anklagemyndigheden i håb om at få nedsat kaptajnens straf. Men det blev afvist af chefanklageren.

Costa Concordia-folk dømt for uagtsomt manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce