Connie H. hylder afgående klimachef


Connie H. hylder afgående klimachef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN's afgående klimachef, Yvo de Boer, har ydet en stor indsats for klimaet og for Danmark, lyder afskedssalutten fra EU's klimakommissær, Connie Hedegaard.

EU's nytiltrådte klimakommissær, Connie Hedegaard, får til sommer en ny samarbejdspartner i FN-systemet, når Yvo de Boer siger farvel til stillingen som FN's klimachef.

Hedegaard har i forbindelse med det danske formandskab for klimatopmødet i december arbejdet tæt sammen med Yvo de Boer, og hun har kun gode ting at sige om hollænderens arbejde.

- Yvo de Boer har ydet en fornem og utrættelig indsats for klimaet i sine år som chef for FN's Klimasekretariat. Med sin enorme viden og sit store overblik var han en god støtte for Danmark op til og under klimatopmødet, siger Hedegaard i en skriftlig kommentar.

Yvo De Boer har i sine tre et halvt år i den varme klimastol flere gange markeret sig med sin ligefremme facon og kontante udmeldinger til pressen. En egenskab, der ikke altid er blevet godt modtaget af de mange lande i FN-forhandlingerne. Men netop det bliver fremhævet af Hedegaard som en af hollænderens forcer.

- Personligt har jeg altid sat stor pris på Yvo de Boers engagement og skarpe replik. Ikke altid super diplomatisk, men Yvo de Boer har spillet en central rolle i forhold til at få betydningen af at håndtere klimaudfordringen kommunikeret til verdens ledere og befolkninger i de sidste par år, siger Connie Hedegaard.

Yvo de Boer forlader FN's Klimasekretariat den 1. juli i år. Der er endnu ikke sat navn på hans afløser.

Connie H. hylder afgående klimachef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce