Clinton vil have gang i fredsforhandlinger


Clinton vil have gang i fredsforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillary Clinton opfordrer parterne i Mellemøsten til at genoptage fredsforhandlingerne. Hun støtter palæstinensernes krav om, at grænserne fra 1967 skal gælde.

USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, opfordrer palæstinensere og israelere til at genoptage fredsforhandlingerne "uden forhåndsbetingelser".

Samtidig udtrykte hun støtte til palæstinensernes ønske om en stat bag grænserne fra før 1967. Men hun sagde samtidig at grænserne kunne ændres, hvis parterne kan enes om at bytte land, angiveligt for at tage højde for, at nogle af Israels bosættelser vil blive liggende.

Flankeret af Jordans udenrigsminister, Nasser Judeh, opfordrede Hillary Clinton fredag palæstinenserne til at prøve at stoppe bosættelserne ved forhandlingsbordet fremfor at have et totalt stop for bosættelser som en betingelse for at fortsætte forhandlingerne.

- Som udenrigsminister Judeh og jeg talte om tidligere, så vil spørgsmålet om bosættelser blive løst, hvis spørgsmålet om grænserne bliver løst. Hvis spørgsmålet om Jerusalem bliver løst, så bliver spørgsmålet om bosættelserne løst, siger hun.

Dermed hentyder hun til grænserne før den arabisk-israelske krig i 1967, og bevæger sig i retning af palæstinensernes krav om en stat på Vestbredden og i Gaza med Østjerusalem som hovedstad.

Israel hævder, at hele Jerusalem er landets hovedstad, men USA mener, at byens status skal afgøres gennem forhandlinger.

Clinton vil have gang i fredsforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce