Clinton opfordrer til frie valg i Libanon


Clinton opfordrer til frie valg i Libanon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, er rejst videre fra Irak og taget på uanmeldt besøg i Libanon, hvor hun skal mødes med det splittede lands præsident.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, opfordrer Libanon til at holde "åbne og frie valg" i juni uden indblanding udefra.

Opfordringen fra Clinton blev fremsat, umiddelbart efter at hun ankom på et uanmeldt besøg til Beirut dagen efter et besøg i Irak. Det er første gang siden sin tiltrædelse, at hun besøger det splittede land, hvor hun blandt andet skal mødes med præsident Michel Suleiman.

Libanon er i fuld gang med forberedelserne til parlamentsvalget 7. juni, som den vestligtstøttede regeringskoalition ventes at tabe til Hizbollah-bevægelsen, der godt nok sidder med i regeringen, men primært bakkes op af Syrien og Iran.

Det er netop disse regionale stormagter, Clinton henviser til, når hun taler om indblanding udefra.

- Libanons befolkning skal have mulighed til at vælge deres egne repræsentanter ved åbne og frie valg uden vold eller trusler og fri for indblanding udefra, siger den amerikanske udenrigsminister i en erklæring.

USA vil fortsat understøtte de moderate kræfter i Libanon, understreger hun.

En fremtrædende embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium siger, at Clinton vil forsikre den libanesiske regering om, at USA's begyndende tøbrud over for Syrien og Iran ikke kommer til at gå ud over Libanon.

Syrien har i årtier været den dominerende kraft i nabolandet Libanon, og Clintons besøg falder sammen med fireårsdagen for Syriens tilbagetrækning fra Libanon.

Clinton opfordrer til frie valg i Libanon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce