Clinton frygter militært diktatur i Iran


Clinton frygter militært diktatur i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, mener, at Iran er ved at udvikle sig til et militært diktatur. USA vil dog ikke gribe ind med militær magt, siger hun.

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, advarer om, at Den Iranske Revolutionsgarde, som er en del af Irans militær, er i færd med at fortrænge landets civile myndigheder.

- Vi ser, at den iranske regering, den øverste leder, præsidenten og parlamentet er ved at blive fortrængt, og Iran er på vej mod et militært diktatur, konstaterer Clinton.

Udenrigsministeren siger, at Iran risikerer alvorlige reaktioner ved at tage nye provokerende skridt.

- Jeg er bange for den stigende indflydelse og magt i Den Revolutionære Garde. Det udgør en meget direkte trussel mod alle, lyder advarslen fra Hillary Clinton.

Hun siger samtidig, at USA ikke vil bruge militær magt for at få Iran til at opgive sit omstridte atomprogram.

Amerikanerne vil i stedet lægge internationalt pres på det iranske styre gennem FN's Sikkerhedsråd.

Et sådan pres "vil især være rettet mod de virksomheder, der kontrolleres af Den Iranske Revolutionsgarde, som, vi mener, har fortrængt den iranske regering", siger Hillary Clinton under et besøg i Qatar.

USA indførte i sidste uge en ny runde sanktioner mod Den Revolutionære Garde, og udenrigsministeren siger, at Irans naboer har udtrykt stor bekymring over landets intentioner.

- Folk har grund til at bekymre sig. Spørgsmålet er, hvad kan Iran gøre for at berolige sine naboer. Her ser jeg ikke de store fremskridt, lyder det fra Hillary Clinton.

Clinton frygter militært diktatur i Iran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce