Clinton: USA vil føre an i klimakamp


Clinton: USA vil føre an i klimakamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillary Clinton siger ved åbningen af to dages klimamøde for førende økonomier i verden, at USA vil indhente det tabte med hensyn til den globale opvarmning.

Præsident Barack Obamas regering videreførte i dag en international møderække om den globale opvarmning, som hans umiddelbare forgænger i Det Hvide Hus, George W. Bush, tog initiativ til.

Men mens Bushs motiv blev tolket som et forsøg på at lægge en bremse på bestræbelserne på at aftale bindende internationale mål for udslippet af CO2, ønsker Obama, at USA bliver drivkraft for indsatsen.

- USA er fuldt engageret og parat til at føre an for at indhente det tabte både hjemme og i udlandet, sagde den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, da hun åbnede todagesmødet i Washington for repræsentanter for 17 førende økonomier i verden.

Deltagerne står tilsammen for tre fjerdedele af verdens udledning af CO2 og andre drivhusgasser.

Danmark deltager på mødet på grund af det danske værtskab for klimatopmødet i København i december. Desuden er EU og FN med.

USA's klimaudsending, Todd Stern, forklarede inden mødet, at formålet er at understøtte og fremme klimaforhandlingerne i FN-regi. Fordi der er tale om relativt få deltagere med stor indvirkning på den globale opvarmning, er der håb om at få en intensiv og åben drøftelse i den amerikanske hovedstad.

Hensigten er, at verdens lande på klimatopmødet i København skal enes om en ny traktat med forpligtende klimamål, som kan afløse Kyoto-aftalen fra 2012 og frem.

Clinton: USA vil føre an i klimakamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce