USA bekræfter nu, at Gaddafis kone og datter er flygtet til Tunesien.
Den libyske leder Muammar Gaddafis kone og datter er flygtet til nabolandet Tunesien, siger USA's udenrigsminister, Hillary Clinton.

I et interview med tv-stationen CBS siger hun, at det internationale pres på Libyen gør "langsomt, men stadigt fremskridt".

En oprørsbevægelse forsøger med luftstøtte fra Nato-lande at vælte Muammar Gaddafi, der har regeret Libyen i mere end fire årtier.

- Presset på Gaddafi-styret er nået til det punkt, at Gaddafis kone og datter er flygtet over grænsen til Tunesien i løbet af de sidste to dage, siger Clinton.

- Olieministeren er også hoppet af, siger hun.

Rygterne om, at Gaddafis kone og datter var flygtet til Tunesien, har cirkuleret i et par dage, men det er første gang, at en vestlig politiker på højeste plan bekræfter dem.

Tunesiske embedskilder sagde i går, at rygterne ikke var sande. Det blev dog understreget, at hvis medlemmer af Gaddafi-familien dukkede op i Tunesien, så ville de blive anholdt, da de er omfattet af et rejseforbud, som er del af FN's sanktioner mod Libyen.

- Der er i øjeblikket en enorm strøm at beskeder til Gaddafi, ikke kun på grund af militære angreb, men også fra folk, som han troede var del af sin lejr eller som i det mindste ikke ville forsøge at få ham til at gå af, siger Clinton.

Mere om emnet

Se alle

Ekspert: Det ligner et gennembrud i Libyen

Libysk leder: Gaddafi skaffer nye soldater

Libysk leder: Gaddafi skaffer nye soldater

Hillary Clinton besøger Libyens nye ledere