Myndighederne sammenligner eksplosionens omfang med terrorangreb fra 1995 samt Irak-krigen.

Ødelæggelserne efter den voldsomme eksplosion i Texas ryster de lokale myndigheder og politiet, som melder om flere dræbte og adskillige sårede.

Tv-billeder viser brændende bygninger tæt ved gødningsfabrikken i byen West, hvor eksplosionen fandt sted. Vragrester ligger spredt over et større område, hvor flere hundrede redningsarbejdere kæmper med at få styr på situationen.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Det ligner en krigszone med alle de murbrokker, siger sheriffen Parnell McNamara til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de lokale myndigheder i Texas er halvdelen af de omkring 2700 indbyggere i West blevet evakueret. Over 50 bygninger er blevet ødelagt af eksplosionen, som også har forårsaget skader på et plejehjem.

- Jeg har gået igennem området, og jeg gennemsøgte nogle huse. Det er vanvittigt, siger D.L. Wilson, talsmand for Texas-myndighederne, på et pressemøde.

Han drager både paralleller til krigen i Irak og terrorangrebet mod bygningen Alfred P. Murrah Federal i Oklahoma i 1995, hvor 168 mennesker blev dræbt.

- Så I kan forestille jer, hvad det er for nogle skader, vi har at gøre med, lyder det fra Wilson.

Det er endnu uvist, hvor mange mennesker der har mistet livet efter eksplosionen.

Mere om emnet

Se alle

To dør af kvæstelser efter fabriks-eksplosion i Texas

1
12 bekræftet døde efter eksplosion i Texas - 60 savnes

12 bekræftet døde efter eksplosion i Texas - 60 savnes

Løber oplevede både Boston-bomber og Texas-eksplosion

Løber oplevede både Boston-bomber og Texas-eksplosion