Catalonien udsætter valg af præsident

Formanden for parlamentet i Catalonien, Roger Torrent, udsætter en debat tirsdag, hvor der skulle stemmes om en ny præsident i regionen. Der er kun opstillet en kandidat til præsidentposten. Det er Carles Puigdemont, som har et flertal af parlamentarikerne i ryggen.

Catalonien udsætter valg af præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der vil ikke blive opstillet andre kandidater end Carles Puigdemont, siger parlamentsformand i Barcelona.

Formanden for parlamentet i Catalonien udsætter en debat tirsdag, hvor der skulle have været stemt om en ny præsident i regionen.

Der er kun opstillet en kandidat til præsidentposten. Det er Carles Puigdemont, som har et flertal af parlamentarikerne i ryggen.

- Samlingen i dag er blevet udsat, men den er under ingen omstændigheder blevet aflyst. En anden kandidat vil ikke blive opstillet, siger parlamentsformanden Roger Torrent.

Den spanske premierminister, Mariano Rajoy, gentager, at Puigdemont ikke kan være kandidat, da han er i eksil i Bruxelles, efter at en anholdelsesordre er udstedt på ham.

I Barcelona gentager Roger Torrent, at Carles Puigdemont er fuldt berettiget til at regere Catalonien.

Det er selv om en forfatningsdomstol har fastslået, at han må være til stede i det regionale parlament, når det vælger en regional chef.

Puigdemont har appelleret forfatningsdomstolens afgørelse. Denne appel ventes at blive behandlet tirsdag eftermiddag i Madrid.

Hvis Puigdemont vender tilbage til Spanien, bliver han anholdt.

De catalanske separatister opnåede flertal ved et valg til parlamentet 21. december med 70 af de i alt 135 pladser i parlamentet.

Decembervalget i Catalonien blev afholdt, fordi Puigdemont udskrev valg om løsrivelse fra den spanske stat i regionen i oktober.

Valget var kulminationen på en dyb krise mellem den spanske regering og den catalanske region. Spaniens regering opløste efterfølgende det catalanske parlament og udskrev valg.

Catalonien udsætter valg af præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce