Canadisk dommer suspenderer niqabforbud

Menneskerettighedsorganisationer har kritiseret Quebecs lov for at være rettet mod muslimske kvinder, der bærer burka eller - som her - niqab.

Canadisk dommer suspenderer niqabforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndighederne i Quebec skal uddybe, hvordan forbud mod at tildække ansigtet skal føres ud i livet.

En dommer i Canada har suspenderet dele af en ny lov i provinsen Quebec, der forbyder folk at dække deres ansigter. Reglerne gælder for ansatte i og brugere af den offentlige sektor.

Menneskerettighedsgrupper har kritiseret loven for at diskriminere muslimske kvinder, der bærer burka eller niqab. Desuden lyder kritikken, at reglerne kan være i strid med Canadas grundlov.

Loven gælder på blandt andet skoler, hospitaler og i den offentlige transportsektor.

Dommer Babak Barin mener, at "den skade, loven forårsager for de mennesker, den berører, vejer tungere end det teoretiske formål med loven", siger advokat Catherine McKenzie.

Hun repræsenterer en gruppe mennesker, der er gået til domstolene for at få loven lavet om.

De mener, at loven er rettet mod en synlig minoritet, der i forvejen er mere udsat for trusler og vold.

Med fredagens afgørelse om at sætte loven ud af kraft indtil videre har myndighederne i den fransktalende provins nu mulighed for at uddybe, hvordan loven skal bruges i praksis.

Regeringen skal blandt andet komme med retningslinjer for, hvordan man kan søge dispensation fra loven.

De kontroversielle nye regler blev vedtaget i oktober og gælder for alle i den offentlige sektor - lige fra lærere og elever til hospitalsansatte, buschauffører, politifolk og passagerer i offentlige transportmidler.

Provinsens premierminister, Philippe Couillard, har forsvaret lovgivningen. Han mener, at den er nødvendig i forbindelse med kommunikation, identifikation og sikkerhed.

I Danmark blev regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i begyndelsen af oktober enige om at ville forbyde maskering, herunder burka og niqab, i det offentlige rum.

Canadisk dommer suspenderer niqabforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce