Canada afværger al-Qaeda angreb på tog

Terrorangrebet skulle have været rettet mod et dagligt passagertog mellem Toronto (billedet) og New York City, siger amerikanske sikkerhedskilder.
Foto: Viktor Gmyria/Colourbox (Arkivfoto)

Canada afværger al-Qaeda angreb på tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ikke-canadiske statsborgere er anholdt for terrorplan mod toglinje mellem Toronto og New York City.

Canadas politi og efterretningsvæsen har anholdt to mænd og afværget et større terrorangreb, som skulle have ramt en togstrækning mellem Toronto og New York City, oplyser en talsmand for Canadas politikorps.

- De to anholdte er den 30-årige Chiheb Esseghaier og den 35-årige Raed Jaser, som er sigtet for at have planlagt et angreb på et Via Rail passagertog i Toronto, siger politiet.

De to anholdte skal møde op i retten tirsdag. De er anklaget for at have planer om at udføre et angreb, ligesom de er anklaget for i samarbejde med al-Qaeda at ville myrde mennesker.

Terrorangrebet skulle have været rettet mod et dagligt passagertog mellem Toronto og New York City, siger sikkerhedskilder. En canadisk polititalsmand siger, at de sigtede i sagen havde planer om at "angribe et større Toronto-område via toget."

Politiet understreger, at passagernes liv ikke har været i fare under aktionen.

Ifølge canadiske myndigheder var det forpurrede terrorangreb i Canada støttet af al-Qaeda i Iran. Ligesom de to anholdte modtog støtte og vejledning fra terrorgruppen.

Det Kgl. Beredne Canadiske Politi (RCMP) siger i en erklæring, at efterforskningen blev koordineret af et hold bestående af repræsentanter fra en række af landets vigtigste sikkerhedsorganer.

- Efterforskningen af det planlagte angreb har stået på siden august sidste år, siger en talsmand, der holdt pressekonference med deltagelse af flere politikorps mandag.

- De anholdte er sigtet for at have haft planer om at ødelægge tog med henblik på at dræbe personer, siger en talskvinde for det canadiske politi.

De canadiske myndigheder har samarbejdet med de amerikanske myndigheder i efterforskningen. Politiet opfordrer borgerne i Canada til at holde et fortsat vågent øje med "mærkelige" hændelser.

- Borgerne skal kontakte politiet, hvis de ser mistænksom opførsel, sagde politiet under den netop afsluttede pressekonference.

Kilder i Boston siger, at der er ikke er nogen forbindelse mellem bombeanslaget mod Boston Marathon og terrorplanerne i Canada.

Anholdelserne i Canada sker kort tid efter, at det er kommet frem, at canadiere deltog i et angreb på militante på et gasanlæg i Algeriet i januar.

Canada afværger al-Qaeda angreb på tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce