Californien sat i undtagelsestilstand


Californien sat i undtagelsestilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fugleinfluenzaen får nu Schwarzenegger til at sætte Californien i undtagelsestilstand. De første to amerikanere frygtes døde som følge af sygdommen.

Californiens guvernør, Arnold Schwarzenegger, har i dag erklæret delstaten i undtagelsestilstand i et forsøg på at stoppe udbruddet af svineinfluenza. Det sker samtidig med, at myndighederne undersøger, om to dødsfald i Los Angeles skyldes sygdommen

Selv om Arnold Schwarzenegger understreger, at "der er ingen grund til alarm", så skal beslutningen give ham ekstra redskaber til at stoppe sygdommens udbredelse i staten, hvor 11 personer foreløbig er blevet smittet.

- Som en del at statens aggressive tilgang til at bekæmpe svineinfluenzaen, har guvernør Arnold Schwarzenegger i dag erklæret en undtagelsestilstand som vil understøtte og hjælpe sundhedsmyndighedernes svar på dette udbrud, hedder det i en erklæringen fra guvernøren.

Af de seneste fire smittede stammer de tre fra San Diego og grænseområdet til Mexico, men den fjerde, og sidste, er en student på en skole i delstatshovedstaden Sacramento, i det nordlige Californien. St. Mels Katolske Skole blev lukket, efter at eleven blev syg med influenzalignende symptomer. Eleven har ikke selv været i Mexico, men en anden elev havde besøgt landet i påsken.

Selv om der endnu ikke er nogen bekræftede dødsfald - som følge af sygdommen - så undersøger myndighederne i Los Angeles nu to tilfælde, hvor personer er døde efter at have haft influenzalignende symptomer. Mandag døde en 33-årig efter at være blevet indlagt på et hospital i forstaden i Bellflower, og den 22. april døde en 45-årig mand på et andet hospital i byen, der er USA's folkerigeste med over 10 millioner indbyggere.

AFP

Californien sat i undtagelsestilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce