CNN: USA's krige var blandt motiver til Boston-bomber


CNN: USA's krige var blandt motiver til Boston-bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mistænkte brødre fra bombeanslag i Boston opsøgte ekstrem variant af islam på internettet.

Den 19-årige mistænkte fra bombeanslaget mod Boston Marathon fortæller, at det var raseri over USA's krigsførelse i Irak og Afghanistan, som var blandt motiverne til hans handling.

Dsjokhar Tsarnajev er ved bevidsthed og kan kommunikere. I de seneste dage har han været gennem flere afhøringer, hvor han har forklaret, at han og broderen opsøgte en ekstrem variant af islam på internettet. Men de skal ikke have haft kontakter til terrornetværk i udlandet, beretter CNN på baggrund af samtaler med en regeringskilde.

Ifølge New York Times skal den 19-årige have ladet forstå, at han lærte at fremstille bomber via netavisen Inspire, som al-Qaeda står bag. Han har også gjort det klart, at hans 26-årige storebror, som blev dræbt af politiet, havde den ledende rolle.

En delegation fra den amerikanske ambassade i Moskva er rejst til Dagestan i det nordlige Kaukasus for at tale med forældrene til Tamerlan og Dsjokhar Tsarnaev, siger en embedsmand fra ambassaden onsdag.

- En gruppe fra den amerikanske ambassade i Moskva rejste til Dagestan tirsdag for at interviewe forældrene, siger embedsmanden.

Turen er ifølge embedsmanden et led i samarbejdet mellem FBI og de russiske myndigheder om efterforskningen af det dødbringende attentat.

Tamerlan og Dsjokhar Tsarnaev flyttede med deres forældre til USA for omkring ti år siden, men forældrene er senere rejst tilbage til Dagestan.

Det var mandag i sidste uge, at de to bomber eksploderede tæt ved mållinjen i Boston Marathon. Tre personer blev dræbt, heriblandt en blot otteårig dreng, og omkring 282 personer er såret.

CNN: USA's krige var blandt motiver til Boston-bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce