CIA vil gennemsøge Osama bin Ladens hus

En gruppe pakistanske mænd passerer den bolig, hvor Osama bin Laden blev dræbt i begyndelsen af maj. Pakistan har givet den amerikanske efterretningstjeneste CIA lov til at gennemsøge bygningskomplekset
Foto: AP Photo/Polfoto

CIA vil gennemsøge Osama bin Ladens hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pakistan har givet den amerikanske efterretningstjeneste lov til at lede efter yderligere materiale

Jagten efter informationer i det villakompleks, hvor amerikanske soldater dræbte lederen af al-Qaeda, Osama bin Laden, er langt fra afsluttet.

De pakistanske myndigheder har givet den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, lov til at gennemsøge huset, ifølge Washington Post.

CIA håber på at kunne opspore yderligere oplysninger og informationer i det store hus i Abbottabad.

Ved brug af avanceret udstyr skal selve bygningens konstruktion undersøges for materiale, der kan være gemt i skjulte rum, skriver avisen, der har sine oplysninger fra unavngivne amerikanske embedsfolk.

I månederne op til drabet på Osama bin Laden den 2. maj overvågede spioner fra CIA huset, men efterretningstjenesten har aldrig være på den anden side af den høje mur, som omkranser grunden.

CIA fløj desuden mange gange dybt ind i Pakistan med ubemandede fly med stealth-teknologi for at overvåge bin Ladens skjulested. Aflytningsudstyr og satellitter blev også brugt, inden elitestyrkerne slog til.

Under selve angrebet bidrog de ubemandede fly blandt andet med de billeder, som præsident Barack Obama og hans sikkerhedsteam kunne betragte direkte, mens angrebet stod på.

Aktionen gav amerikanerne en mængde informationer, som soldaterne tog med, da de efter endt mission fløj væk igen.

Forsvarsministeriet i USA betegnede det som "den hidtil største samling vigtigt terroristmateriale", der nogensinde er beslaglagt ved en enkelt aktion. Materiale, som både FBI og CIA er i gang med at granske.

CIA's vicedirektør Michael Morell sikrede sig under et besøg i Pakistan i maj, myndighedernes tilladelse til en minutiøs gennemgang af boligen, der fungerede som bin Ladens kommando- og kontrolcenter.

Det skriver Washington Post.

CIA vil gennemsøge Osama bin Ladens hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce