CIA overså fars terroradvarsel


CIA overså fars terroradvarsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske efterretningstjeneste CIA blev advaret af faderen til nigeriansk flybombemand om den radikalisering, som han havde set sin søn gennemgå.

Faderen til den 23-årige nigerianske mand, der prøvede at sprænge et passagerfly i luften 1. juledag, talte med en CIA-mand i Nigeria om sønnens radikalisering. Det rapporterer den amerikanske tv-station CNN.

CIA-medarbejder lavede en rapport om mødet, men den blev ifølge CNN ikke sendt videre fra CIA's hovedkvarter. Stationen citerer en unavngiven kilde.

Yemen har bekræftet, at nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab, som er sigtet for at forsøge at sprænge et amerikansk passagerfly i luften, stadig befandt sig i landet tidligere i denne måned.

- Han opholdt sig i Yemen mellem begyndelsen af august og begyndelsen af december efter at have fået et visum til at studere arabisk ved et institut i Sanaa, hvor han tidligere havde studeret, siger en talsmand for det yemenitiske udenrigsministerium i en erklæring, som er udsendt af det officielle nyhedsbureau Saba.

Talsmanden kommer ikke med detaljer om Abdulmutallabs tidligere ophold i Yemen. Han siger kun, at Yemen gav ham visum, efter at sikkerhedstjenesten følte sig sikker på, at han havde fået visa af venligtsindede lande og stadig havde et gyldigt visum til USA, som han havde besøgt tidligere.

Umar Farouk Abdulmutallabs navn har i mindst to år stået på en liste over personer, der mistænkes for at have kontakt til terrororganisationer, eller som vides at have kontakter til organisationerne. Listen føres af USA's Nationale Kontraterror Center og indeholder omkring 550.000 navne.

Ifølge USA's udenrigsministerium kunne Abdulmutallab beholde sit amerikanske visum, fordi man ikke havde nok beviser mod ham til at trække det tilbage.

CIA overså fars terroradvarsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce