Butikker på Champs-Élysées plyndret under uro i Paris

Demonstrant i gul vest protesterer mod politiet under aktioner i Paris lørdag.

Butikker på Champs-Élysées plyndret under uro i Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protestbevægelsen "De Gule Veste" har aktioneret 18 weekender i træk mod præsident Emmanuel Macrons reformer.

Demonstranter fra den franske protestbevægelse "De Gule Veste" har under en demonstration i Paris lørdag plyndret butikker på Champs-Élysées.

Plyndringerne fandt sted, mens demonstranter og politi udkæmpede gadekampe ved Triumfbuen. Protestbevægelsen har gennemført aktioner 18 weekender i træk, men med faldende tilslutning i de seneste uger.

En Boss herretøjsforretning og den eksklusive restaurant Fouquet's var blandt de forretninger, som blev plyndret af maskerede demonstranter.

Under gadekampene kastede demonstranter sten mod politiet, som beskyttede krigsmindesmærket Triumfbuen. Det udkommanderede politi brugte tåregas og vandkanoner mod demonstranterne.

Brandmænd måtte lørdag eftermiddag redde en kvinde og hendes barn, da der blev sat ild til en bank i stueetagen i en syv etager høj bygning.

Branden truede med at opsluge den etage, som kvinden og barnet befandt sig på.

Andre beboere i bygningen blev ligeledes evakueret. 11 personer - heriblandt to brandmænd - pådrog sig mindre skader i forbindelse med branden, oplyser Florian Lointier, talsmand for brandvæsnet i Paris, til nyhedsbureauet AP.

Udenrigsministeriets Borgerservice advarer danskere i Paris mod uroligheder og voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter.

- Undgå området omkring Triumfbuen og pladsens 12 sideveje samt hele Champs-Élysées til og med Concorde-pladsen. Hold dig på afstand af demonstrationerne, da de kan udvikle sig voldeligt, lyder det fra Udenrigsministeriet på Facebook.

Aktivister siger, at de håber, at de kan få bragt mere liv til protesterne, som nu har stået på i fire måneder. De er vendt mod præsident Emmanuel Macrons reformproces, som ifølge aktivisterne favoriserer eliten.

Politiet siger til AP, at mindst 20 var blevet anholdt sidst på formiddagen.

Politiet havde sendt flere folk på gaden end tidligere weekender, da det ventede optrappede uroligheder.

De Gule Veste repræsenterer blandt andre lærere, arbejdsløse og fagforeninger, som i ugevis har organiseret protester og aktioner i weekenderne mange steder i landet.

Demonstrationerne lørdag blev tillagt særlig betydning, da de fandt sted på dagen, hvor en to måneder lang national debat om Macrons reformer formelt blev afsluttet.

Debatten blev sat i gang for at give franskmændene mulighed for at påvirke og ændre reformprocessen.

Mange demonstranter afviser imidlertid præsidentens reformplan som tomme ord og et valgtrick, der skal sikre Macrons parti stemmer ved det kommende valg til Europa-Parlamentet.

Butikker på Champs-Élysées plyndret under uro i Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce