Bush indleder besøg i Europa


Bush indleder besøg i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske præsident på rundrejse i Europa en uge, hvor det iranske atomprogram stør højt på dagsordenen.

Præsident George W. Bush tager i dag på en rejse til Europa, hvor han vil søge støtte hos de europæiske ledere til mere hjælp til Afghanistan, mere pres på Iran og mere samarbejde om klimaforandringer.

Det Hvide Hus i Washington nedtoner på forhånd forventningerne til Bushs samtaler med de allierede, og der er formentlig tale om den amerikanske præsidents sidste rejse til kontinentet, inden hans embedsperiode udløber i januar.

Hans besøg indledes officielt i morgen i Slovenien, der er EU's formandsland, og frem til 16. juni fortsætter rejsen til Tyskland, Italien, Vatikanet i Rom, Frankrig og Storbritannien.

Et af de vigtigste punkter på Bushs dagsorden er det iranske atomprogram. Regeringen i Washington mistænker Iran for at være i gang med at udvikle atomvåben.

Præsident Bushs handicap er, at europæerne forbereder sig på, at USA snart skal have en ny leder, og deres øjne er rettet mod de to kandidater, republikaneren John McCain og demokraten Barack Obama. Det bliver en af de to kandidater, der kommer til, som næste præsident, at definere det fremtidige forhold mellem USA og Europa.

Bush indleder besøg i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce