Bush i offensiven efter terror-rapport


Bush i offensiven efter terror-rapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIKKERHED: Bush vil komme Kongressen i forkøbet og imødegå Kerry med anti-terror-initiativer
USA:George W. Bush vil komme Kongressen i forkøbet med initiativer, der skal forbedre den indenlandske sikkerhed i USA og beskytte landet mod nye terrorangreb.

Samtidig opfordrede senator Hillary Clinton i går til, at Kongressen indkaldes ekstraordinært i august for at vedtage nogle af de konkrete forslag, som den uafhængige 11. september-kommission fremlagde i sidste uge.

Bush vil i løbet af få dage træffe beslutninger om en omlægning af CIA og de andre efterretningstjenester og gennemføre flere ændringer ved præsidentielt dekret.

Det skriver det amerikanske dagblad Washington Post.

Bush erkender, at han ikke på samme tid kan fremstille sig selv om en præsident, som primært fokuserer på borgernes sikkerhed, og så sidde anbefalinger fra en tværgående kommission om 11.-september-angrebene 2001 overhørig.

Princippet om, at det bedste forsvar er et angreb kan også være nyttig for Bush, efterhånden som befolkningen får kendskab til detaljer i rapporten på 567 sider, som blev offentliggjort i torsdags. Nærlæsning af rapporten viser, at Irak ikke var den terrortrussel, som Bush brugte som begrundelse for krigen.

Republikaneren Bushs udspil kan også imødegå kritik fra den demokratiske senator John Kerry, som har en national talerstol i denne uge i kraft af sit partis konvent i Boston i denne uge. Kerry bliver på konventet formelt udpeget til præsidentkandidat og Bushs udfordrer ved valget i november.

Bush planlægger ifølge Washington Post først og fremmest at foreslå oprettelsen af en post som national efterretningschef. 11. september-kommissionen, som bestod af fem demokrater og fem republikanere, anbefalede enstemmigt, at efterretningsarbejdet blev integreret, således at det bliver muligt at opdage mønstre af mulige terroraktiviteter, hvorved aktioner måske kan afværges.

Hillary Clinton opfordrede på tv-kanalen NBC til at indkalde Kongressen ekstraordinært, når det demokratiske partikonvent er slut senere på ugen, for at tage flere initiativer, der kan forebygge nye terroraktioner.

- Jeg ser gerne, at Kongressen rent ud sagt samles efter det demokratiske konvent, og så spredes igen før det republikanske konvent, for siden at komme tilbage igen, sagde den demokratiske senator. (ritzau)

Bush i offensiven efter terror-rapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce