Bush er tryg ved økonomien


Bush er tryg ved økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA: De seneste tal viser, at USA's økonomi er på rette vej, sagde præsident George W. Bush i går i sin ugentlige radiotale. Bush understregede på samme tid den positive betydning af de senere års store skattelettelser, som primært er kommet velstillede amerikanere til gode.

Udtalelserne fra den amerikanske præsident faldt, efter at friske oplysninger fredag viste, at væksten i USA-økonomien i årets andet kvartal steg med "kun" tre procent på årsbasis, hvilket var lavere end ventet.

- I denne uge fik vi opmuntrende nyheder, som viser at vor økonom vinder styrke, idet forbrugernes forventninger i juli lå på det højeste niveau i to år, sagde Bush.

Han lagde endvidere vægt på tal, som viser, at salget af fast ejendom i juni steg til det højeste niveau nogensinde.

- Disse landvindinger i vor økonomi kommer på et tidspunkt, da amerikanerne høster fordelene fra den fulde virkning af skattelettelserne, sagde den amerikanske præsident.

Ifølge de fleste iagttagere vil tilstanden i USA-økonomien spille en hovedrolle i den kommende præsidentvalgkamp, og tegn på økonomisk svaghed vil kunne svække Bushs muligheder for at vinde den eftertragtede anden præsidentperiode.

Demokraternes præsidentkandidat, John Kerry, har hele tiden understreget svaghedstegnene i den amerikanske økonomi, blandt andet ved at pege på de enorme underskud på de statslige finanser, som er oparbejdet under Bush.

USA's regering, som arvede et statligt budgetoverskud fra Bill Clintons administration, regner for i år med et rekordstort underskud på statsfinanserne på 445 mia. dollar og har lagt skylden for det enorme underskud på krigen mod terror og forskellige såkaldt økonomiske chock.

- Familierne slider hårdt for at få tingene til at hænge sammen og er afhængige af en fornuftig politik, som kan give vækst, nye arbejdspladser og friske muligheder, sagde Bush i sin ugentlige radiotale. (AFP)

Bush er tryg ved økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce