Den amerikanske præsident Bush opfordrer Rusland til at indstille bombardementet i Georgien og respektere landets integritet.
Den amerikanske præsident, George Bush, er dybt bekymret over den eskalerende situation i Georgien, hvor russiske styrker er rykket ind i oprørsregionen Sydossetien.

Bush, der er i Beijing i Kina, opfordrer til omgående stop for volden og bombardementer. Georgiens integritet må respekteres, siger præsidenten, der opfordrer Rusland til at støtte internationale bestræbelser på at finde en fredelig løsning.

- Jeg er dybt bekymret over situationen i Georgien. De angreb, der finder sted i områder af Georgien, finder sted langt fra konfliktzonen i Sydossetien. De markerer en farlig eskalering af krisen, siger præsidenten.

- Vi har opfordret til et omgående stop for vold. Vi opfordrer til en afslutning på de russiske bombardementer og til, at parterne vender tilbage til status quo fra den 6. august, siger Bush.

Det Hvide Hus oplyser, at Bush har været i kontakt med såvel Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, som med Georgiens præsident, Mikhail Saakasjvili.

Mere om emnet

Se alle

Sydossetien vil have russisk militærbase

Georgien venter på russisk tilbagetog

Georgien venter på russisk tilbagetog

Bush advarer Rusland om regioner