Bulgarien sprænger kriminel bande


Bulgarien sprænger kriminel bande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med Operation Blæksprutte slår Bulgarien til mod den organiserede kriminalitet i landet - og forsøger samtidig at forbedre landets anseelse i EU.

Politiet i Bulgarien har sprængt en magtfuld, kriminel bande. Den er mistænkt for i mere end 10 år at have stået bag hvidvask af penge, narkotikasmugling, afpresning, skattesvindel og andre former for organiseret kriminalitet. Det oplyser landets indenrigsminister, Tsvetan Tsvetanov.

Foreløbig er 12 personer blevet anholdt i forbindelse med det, bulgarsk politi kalder Operation Blæksprutte. Aktionen blev gennemført natten til onsdag i Bulgariens hovedstad, Sofia. Politiet siger, at flere anholdelser kan være på vej.

Indenrigsminister Tsvetanov siger til bulgarsk stats-tv, at han er overbevist om, at banden er blevet beskyttet af ledende embedsfolk i retsvæsnet og tidligere regeringer i landet. Han ville ikke uddybe dette.

- Det er en meget velorganiseret kriminel bande, som det over de sidste 10 år er lykkedes at skabe denne blæksprutte, siger indenrigsministeren.

Banden har blandt andet været involveret i at lænse den nu krakkede stålkoncern Kremikovtsi for penge.

Bulgarien, der er det fattigste medlem af EU, er under stærkt pres både i udlandet og hjemme for at gribe mere effektivt ind over for svindel og korruption.

I 2008 beskar EU bevillingerne til Sofia med mere end 500 millioner euro på grund af de bulgarske myndighedernes manglende evne til at sætte ind mod svindel. Siden er Bulgarien blevet advaret om, at landet kan miste EU-støtte for yderligere milliarder af euro, hvis myndighederne i landet ikke tager affære på området.

Bulgarien sprænger kriminel bande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce