Minister udelukker, at der var tale om terror, da bevæbnede mænd stormede ind til en bryllupsfest i Tyrkiet og dræbte 44 gæster.

Tyrkiet i chok efter massakre

Pårørende haster til hospitalet i den sydøsttyrkiske by Mardin, hvor 45 mennesker blev dræbt af maskerede mænd med automatvåben til en bryllupsfest.
Tyrkiets indenrigsminister, Besir Atalay, siger, at politiet har pågrebet otte personer i forbindelse med det blodige angreb mod en bryllupsfest i det sydøstlige Tyrkiet i aftes. Han understreger, at der er tale om en lokal fejde mellem klaner og dermed ikke et terrorangreb.

Selv om flere medlemmer af både brudens og brudgommens familie var med i en statsstøttet milits, som har til opgave at bekæmpe kurdiske PKK-oprørere i området, afviser ministeren, at det var det kurdiske arbejderpartis guerillaer, som slog til mod bryllupsfesten.

Flere medier spekulerer i, at angrebet kan have været led i et opgør mellem klaner. Den type opgør er ikke usædvanlige i det sydøstlige Tyrkiet, men det er dog ikke normalt, at så mange mennesker mister livet på en gang.

Ifølge Atalay blev 44 mennesker dræbt, da mænd bevæbnet med automatvåben og granater stormede ind blandt bryllupsgæsterne og åbnede ild. Tidligere oplyste myndighederne, at 45 var dræbt.

Nyhedsbureauerne AFP og Reuters spekulerer begge i, at angrebet kan have været led i et opgør mellem klaner.

Mange af de dræbte og sårede er kvinder og børn. Ahmet Can bar sin døde nevø til et hospital i nærheden og betegner gerningsstedet som et forfærdeligt syn.

- Du ville ikke tro dine egne øjne, siger han.

Det var ikke umiddelbart klart, hvad der skete med bruden og brudgommen.

Mere om emnet

Se alle

Otte tiltalt efter bryllupsmassakre

41 dræbt ved bryllupsfest

Tyrkisk bryllupsfest endte i blodbad