Brown opfordrer Kina til at droppe dødsdom


Brown opfordrer Kina til at droppe dødsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En britisk mand, der siges at være psykisk syg, står foran henrettelse i Kina. Det sker på et tidspunkt, hvor forholdet mellem London og Beijing er spændt.

Premierminister Gordon Brown appellerer til Kina om at omstøde en beslutning om at henrette en britisk statsborger, som er dømt for narkotikasmugling.

Den 53-årige Akmal Shaikh, der er far til tre, og som siges at være maniodepressiv, står over for at blive henrettet den 29. december, efter at han har tabt ved den sidste appelinstans.

- Premierministeren og udenrigsministeren (David Miliband) har taget Akmal Shaikhs sag op med Kinas ledere ved mange lejligheder, siger en talsmand for Browns kontor i Downing Street.

Akmal Shaikh er dømt for besiddelse af fire kilo heroin. Han blev anholdt i byen Urumqi i det vestlige Kina tilbage i 2007. Både menneskerettighedsorganisationer og den britiske regering har siden forsøgt at få ændret dommen med henvisning til, at der ikke er taget højde for Shaikhs psyskiske sygdom og at han blev narret til at smugle narkotikaen.

Striden kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem London og Beijing i forvejen er belastet af udfaldet af klimatopmødet i København. Den britiske miljøminister, Ed Miliband, har beskyldt Kina for at "kapre" en proces, som kunne have ført til en mere ambitiøs aftale.

Modsat forsvarer Kina energisk sit retssystem og siger, at Shaikhs sag er gennemført ordentligt.

Pårørende til Shaikh siger, at der beviser for, at han lider af tvangsforestillinger, og at han i Kina skulle optage en hitsingle, der skulle bidrage til verdensfreden. Han blev imidlertid narret til at smugle narkotika for en forbryderbande, som havde let ved at udnytte ham på grund af hans mentale tilstand.

Brown opfordrer Kina til at droppe dødsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce