Den britiske premierminister, Gordon Brown, bekræfter, at Storbritannien ikke endelig ratificerer Lissabontraktaten før en dom i en klagesag.
Gordon Brown, den britiske regeringsleder, siger, at Storbritannien ikke kan ratificere Lissabontraktaten, før en dommer ved den britiske højeste i London har afsagt kendelse i en klagesag over hele ratifikationsprocessen. Brown siger, at kendelsen kommer i næste uge.

- Den endelige ratifikation kan selvfølgelig ikke ske, før der er afsagt en kendelse, sagde Brown under EU-topmødet i Bruxelles.

Tidligere på dagen bad en dommer i højesteretten i London regeringen om at udskyde ratificeringen af Lissabontraktaten, indtil han har afsagt kendelse i en klagesag over den britiske ratifikation, skrev AFP.

Klagesagen er rejst af briten Stuart Wheeler, der bedt om en juridisk vurdering af, om regeringen har beføjelser til at afvise en folkeafstemning om traktaten.

Lissabontraktaten er allerede ratificeret af Underhuset og Overhuset i det britiske parlament og underskrevet af prins Charles.

Det sidste skridt i ratifikationen er, når Storbritannien deponere ratifikationen i Rom.

Mere om emnet

Se alle

Splid i EU om udvidelse

Lavere olieafgifter på standby

EU-traktat lever trods irsk nej

EU-traktat lever trods irsk nej