Britiske soldater rykker til Bagdad


Britiske soldater rykker til Bagdad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAK: Hundredvis af britiske soldater kørte i går fra Basra i det sydlige Irak til hovedstaden Bagdad, hvor de skal afløse amerikanske soldater, der ventes at skulle deltage i et muligt angreb på den oprørskontrollerede by Falluja.

Iraks midlertidige premierminister, Iyad Allawi, har advaret om, at der vil komme en stigning i volden op til de valg, der efter planen skal afholdes i januar. Allawi har lovet at genoprette stabiliteten i landet inden de vigtige valg - om nødvendigt med brug af vold.

Derfor godkendte Storbri-tannien i sidste uge et kontroversielt amerikansk forslag om at flytte 850 soldater fra Basra til Bagdad, og i går kørte soldaterne nordpå i militærkolonne.

Kritikere af den britiske premierminister Tony Blair mener, at aflastningen af de amerikanske soldater er en rent politisk beslutning, der skal støtte Blairs allierede i krigen, USA's præsident George W. Bush, som søger genvalg ved det amerikanske præsidentvalg i næste uge.

Meningsmålinger i Storbritannien tyder imidlertid på, at det kan have en negativ indvirken på Blairs egen politiske fremtid, idet størstedelen af den britiske befolkning er imod indsættelsen af britiske soldater i Bagdad.

Det er første gang siden invasionen af Irak i marts 2003, at britiske styrker rykker ind i amerikansk-kontrollerede områder, hvor de er i langt større fare for at komme under angreb fra oprørsgrupper.

De britiske soldater vil fortsat være under britisk kommando, men det amerikanske marinekorps har ansvaret for daglige, taktiske operationer.

Hvis den amerikanske militærledelse vil ændre på styrkernes mission eller opgaver, skal de have tilladelse fra den britiske øverstkommanderende i Irak, generalmajor Bill Rollo. (AFP)

Britiske soldater rykker til Bagdad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce