Britisk skib kapret ud for Somalia


Britisk skib kapret ud for Somalia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To britiske fragtfartøjer er i de seneste dage blevet kapret af somaliske pirater. Det er endnu ikke oplyst, om der er stillet krav om løsesum.

En britisk registreret fragtskib med en 25 mand stor besætning, heriblandt otte bulgarere, er blevet kapret 1000 kilometer fra Somalia. Det siger det bulgarske udenrigsministerium.

Skibet Asian Glory, der blev kapret fredag aften, transporterer biler fra Singapore til Jeddah i Saudi-Arabien.

Ud over de otte bulgarerne består besætningen ifølge Zodiac Shipping af ukrainere, rumænere og indere. Zodiac hyrede bulgarerne, herunder skibets kaptajn.

En talsmand for det britiske udenrigsministerium i London siger, at "der ikke er britiske statsborgere om bord " på Asian Glory.

- Vi er i løbende kontakt med Asian Glorys administrationsselskab og tilbyder vores støtte, hvor det er muligt, tilføjer han.

Fem andre bulgarerne er medlemmer af en besætning fra ni forskellige lande på det britiske kemikalietankskib St James Park, der mandag blev kapret i Adenbugten på vej fra Spanien til Thailand.

Kemikalieskibet ligger nu ud for Somalias kyst, og besætningen har været i stand til at ringe til deres familier, siger det bulgarske udenrigsministeriums talsmand, Dragovest Goranov.

- De har det efter omstændighederne godt og har mad og vand, siger han uden at oplyse, om der er blevet krævet en løsesum for at få frigivet skib og besætning.

/

Britisk skib kapret ud for Somalia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce