Britisk politi afslører nye beviser i Madeleine-sag


Britisk politi afslører nye beviser i Madeleine-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mistænkt mand med et sovende barn i armene ledte politiet på afveje. En ny mistænkt er nu i søgelyset.

Britisk politi har mandag offentliggjort nye beviser i sagen om den treårige Madeleine McCann, som i maj 2007 forsvandt fra en ferielejlighed i Praia da Luz på Algarve-kysten i Portugal.

De nye spor peger i retningen af en planlagt bortførelse af pigen, der forsvandt, mens hendes forældre spiste middag med nogle venner på en nærliggende restaurant.

Mandag offentliggjorde politiet to computergenererede fantomtegninger af en mand, som politiet meget gerne vil tale med. Tegningerne er baseret på beskrivelser fra to øjenvidner.

Samtidig har politiet revideret tidslinjen over forløbet, som har været udgangspunkt for de sidste mange års efterforskning.

Teorien har hele tiden været, at den britiske pige blev kidnappet omkring klokken 21.15, da et vidne så en mørkhåret mand med et sovende barn i armene lige ved McCann-familiens lejlighed. Denne mand har den portugisiske efterforskning koncentreret sig om.

Men mandag fortalte efterforskningschef Andy Redwood i BBC-programmet "Crimewatch", at efterforskningsholdet nu har dømt den mand ude og i stedet har manden på fantomtegningen i søgelyset.

Han er blevet set af en irsk familie omkring 45 minutter senere - også bærende på et barn, der matcher Madeleines udseende. Han havde angiveligt retning mod en nærliggende strand.

- Dette kunne være den mand, der tog Madeleine. Det er afgørende, at vi identificerer, hvem han er, sagde Redwood til BBC.

En anden teori, politiet arbejder med, er, at bortførelsen kan hænge sammen med de mange indbrud, som fandt sted i området på det tidspunkt.

Bortførelsen af Madeleine McCann er en af de mest omtalte kriminalsager i Storbritannien i nyere tid. Portugisisk politi indstillede sin efterforskning i 2008, men Scotland Yard begyndte at undersøge sagen igen i foråret 2011.

Madeleines forældre har begge selv været mistænkte i sagen, men i 2008 blev de renset.

Mandag fortalte Kate McCann til BBC, at hun har været rasende på sig selv i årevis over, at de besluttede at spise ude den aften.

- Men i sidste ende er det ikke os, der har begået denne forbrydelse. Det er den person, der er gået ind i lejligheden og har taget en lille pige væk fra sin familie, sagde hun.

På trods af de nye vigtige spor i sagen er konkrete anholdelser og et egentligt gennembrud i sagen ikke nært forestående, lød det i "Crimewatch".

Britisk politi afslører nye beviser i Madeleine-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce