Briternes nye Labour-leder mangler folkelig støtte


Briternes nye Labour-leder mangler folkelig støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort flertal af briterne tror ikke på, at Jeremy Corbyn har potentiale til at blive premierminister.

Næsten tre ud af fire britiske vælgere har svært ved at se, at arbejderpartiet Labours nyvalgte leder, Jeremy Corbyn, ligner en kommende premierminister.

Corbyn, der tilhører Labours venstrefløj, er netop blevet valgt til partiets formand ved en urafstemning.

Resultatet af afstemningen blev offentliggjort i sidste weekend. Her en uge efter vender vælgerne tommelfingeren nedad til Corbyn.

I en meningsmåling, der offentliggøres i avisen The Independent, og som er lavet af instituttet ORB, er et repræsentativt udsnit på 2000 vælgere blevet bedt om at sige, om de er enig eller uenig i følgende udsagn:

- Jeremy Corbyn ligner en kommende premierminister.

28 procent svarede, at ja, det gør han. 72 procent svarede nej, det gør han ikke.

Videre siger målingen, at hver femte af dem, som stemte Labour ved valget i maj, nu vil overveje at stemme på det konservative parti, der ledes af valgets vinder, premierminister David Cameron.

Men der er også gode nyheder for Corbyn. For hans politik om at gøre op med Camerons sparepolitik er blevet noteret i Skotland, hvor Labour blev udraderet ved valget i maj. Skotterne stemte i stedet på Skotlands Nationale Parti.

Skotland har tidligere været en højborg for Labour, og ifølge målingen i The Independent, vil 36 procent af de vælgere, der stemte på det nationalistiske parti, muligvis vil stemme Labour næste gang, hvis Corbyn er leder.

Andre målinger, der offentliggøres søndag, viser, at lederskiftet i Labour ikke har formået at øge opbakningen til Labour og mindske støtten til de konservative.

En måling i Independent on Sunday og Sunday Mirror siger, at de konservatives støtte er steget med to procentpoint siden valget. Nu er den 42 procent. Støtten til Labour er gået op med et procentpoint til 30 procent.

Briternes nye Labour-leder mangler folkelig støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce