Briterne vil nøgen-skanne flypassagerer


Briterne vil nøgen-skanne flypassagerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver sværere at undgå at blive krop-skannet, hvis man vil rejse til USA. Nu er også briterne parate til at installere kameraer, der kan se gennem tøj.

Den britiske lufthavnsoperatør BAA er parate til at indføre krop-skannere i Heathrow Lufthavn, der ligger udenfor London. Det sker efter julens attentatforsøg på et amerikansk fly, der var på vej fra Amsterdam til Detroit.

- Nu da regeringen har givet grønt lys, vil vi introducere krop-skannere så hurtigt, som det kan lade sig gøre, siger en talsmand fra BAA til Reuters.

BAA er operatør på seks lufthavne i Storbritannien - heriblandt Heathrow, der er Europas travleste lufthavn målt på antallet af passagerer.

I USA anvendes teknikken i flere end 20 lufthavne. Og også de italienske myndigheder vil installere kameraer, som gør det muligt at se igennem flypassagerers tøj, ved sikkerhedskontrollen i flere lufthavne. Teknikken vil dog udelukkende blive anvendt på flyvninger, der menes at have en høj risiko for terrorangreb, siger den italienske indenrigsminister, Roberto Maroni.

- Det er vores intention at installere dem hurtigt i Fiumicino og Malpensa, siger ministeren med henvisning til lufthavnene i Rom og Milano.

Amsterdams Schiphol-lufthavn indfører allerede fra januar krop-skannere, de såkaldte 3D-skannere, på alle afgange til USA.

Hensigten med de kontroversielle kameraer er at afsløre sprængstoffer eller andre våben, som er placeret tæt på kroppen.

Briterne vil nøgen-skanne flypassagerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce