Det bliver sværere at undgå at blive krop-skannet, hvis man vil rejse til USA. Nu er også briterne parate til at installere kameraer, der kan se gennem tøj.
Den britiske lufthavnsoperatør BAA er parate til at indføre krop-skannere i Heathrow Lufthavn, der ligger udenfor London. Det sker efter julens attentatforsøg på et amerikansk fly, der var på vej fra Amsterdam til Detroit.

- Nu da regeringen har givet grønt lys, vil vi introducere krop-skannere så hurtigt, som det kan lade sig gøre, siger en talsmand fra BAA til Reuters.

BAA er operatør på seks lufthavne i Storbritannien - heriblandt Heathrow, der er Europas travleste lufthavn målt på antallet af passagerer.

I USA anvendes teknikken i flere end 20 lufthavne. Og også de italienske myndigheder vil installere kameraer, som gør det muligt at se igennem flypassagerers tøj, ved sikkerhedskontrollen i flere lufthavne. Teknikken vil dog udelukkende blive anvendt på flyvninger, der menes at have en høj risiko for terrorangreb, siger den italienske indenrigsminister, Roberto Maroni.

- Det er vores intention at installere dem hurtigt i Fiumicino og Malpensa, siger ministeren med henvisning til lufthavnene i Rom og Milano.

Amsterdams Schiphol-lufthavn indfører allerede fra januar krop-skannere, de såkaldte 3D-skannere, på alle afgange til USA.

Hensigten med de kontroversielle kameraer er at afsløre sprængstoffer eller andre våben, som er placeret tæt på kroppen.

Mere om emnet

Se alle

Underbuksebomber taler med politiet

Transportminister vil se på nøgenskannere

Transportminister vil se på nøgenskannere

Hele EU skal være enig om nøgentjek