Briterne skærer ned på julefrokosterne


Briterne skærer ned på julefrokosterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange britiske firmaer tager konsekvensen af den økonomiske krise og skærer markant i julefrokostbudgettet. Særligt bankerne spænder livremmen ind.

Den økonomiske krise har sat sit præg på de britiske firmaers "Christmas parties" - hvad vi herhjemme kender som julefrokoster.

Hvor der tidligere har været en tradition for at give medarbejderne et visse steder ekstravagant arrangement, har den økonomiske smalhals nu sat en dæmper for udgifterne til årets højdepunkt for mange medarbejdere.

En ny undersøgelse viser, at firmaernes samlede julefrokostregning er faldet fra omkring en milliard pund i 2007 (knap 8.4 milliarder kroner) - året før den økonomiske krise satte ind - til 600 millioner pund i år (fem milliarder kroner).

Det er særligt bankerne, der har skåret på udgifterne for ikke at give et indtryk af at leve det søde liv, mens krisen kradser.

Tag eksempelvis Royal Bank of Scotland. Sidste år rejste der sig en mediestorm mod banken, efter at den havde brugt, hvad der svarer til næsten 8,4 millioner kroner på julefrokoster. Desuden var der blevet afsat 2,5 millioner kroner til at forpleje bankens topdirektører.

I år har denne tradition fået en brat ende. Den store sammenkomst er aflyst, og i stedet står den på arrangementer, som medarbejderne selv har ansvaret for.

Eller hvad med en anden bank, Lloyds TSB. Førhen blev festen afholdt i den store Millennium Dome i London. Menuen var kreeret af stjernekokken Gordon Ramsay og blev indtaget efter en bådtur på Themsen-floden. Underholdningen blev desuden leveret af popgruppen Sugababes.

I år er udgifter af den kaliber stemplet som "upassende". Hvordan alternativet i stedet tager sig ud, melder historien dog ikke noget om.

Briterne skærer ned på julefrokosterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce