De britiske myndigheder satte hælene i, da Umar Farouk Abdulmutallab søgte om visum til Storbritannien. Nu er han sigtet for terror i Detroit.
Nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab fik i maj nej fra de britiske myndigheder, da han søgte om visum for at rejse til Storbritannien for at studere.

I 2008 afsluttede han en uddannelse på et universitet i London, men hans ønske om at studere videre i Storbritannien blev ikke til noget, da han ikke fik lov til at rejse ind i landet, skriver The Sunday Times søndag.

Der foreligger ikke helt klare oplysninger om, hvorfor Abdulmutallab, der beskrives som en meget troende muslim, ikke fik visum. Men ifølge avisen antyder britiske embedsmænd, at efterretningstjenesten MI5 har haft ham på sin radarskærm.

Den 23-årige nigerianer er nu indlagt på et hospital i Detroit og er sigtet for at forsøge at sprænge et passagerfly i luften sent fredag dansk tid.

Det skete, da han ifølge de amerikanske myndigheder og vidner forsøgte at antænde noget sprængfarligt pulver om bord i et fly, der var ved at lande i Detroit efter at være lettet fra Amsterdam.

Mere om emnet

Se alle

Underbuksebomber taler med politiet

Transportminister vil se på nøgenskannere

Transportminister vil se på nøgenskannere

Hele EU skal være enig om nøgentjek