Briter vil tale med Israel om Hamas-mord


Briter vil tale med Israel om Hamas-mord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbritannien indkalder israelske diplomater til en samtale om brugen af forfalskede britiske pas hos de formodede bagmænd, der dræbte en Hamas-leder i Dubai.

Storbritannien indkaldte onsdag Israels ambassadør i London til en samtale for at diskutere brugen af falske britiske pas i sagen om snigmordet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhoud.

Samtidig skal den israelske udsending i landet troppe op i det britiske udenrigsministerium torsdag.

Det diplomatiske møde skyldes en "række forbindelser til Israel blandt de berørte britiske statsborgere", siger en talsmand for Storbritanniens regering.

Der spekuleres fra flere sider i, at Israels efterretningstjeneste Mossad står bag mordet. Storbritanniens premierminister har forlangt en "komplet" undersøgelse af pasforfalskningen.

- Forfalskningen af britiske pas er et meget alvorligt problem. Regeringen vil gøre alt, hvad der er nødvendigt for at beskytte britiske statsborgere mod identitetstyveri, siger talsmanden.

Mistanken mod Mossad baseres i stor udstrækning på, at efterretningstjenesten tidligere har benyttet agenter med falske udenlandske pas i lignende sager.

Al-Mabhoud blev dræbt på et hotelværelse i Dubai i sidste måned. I denne uge har politiet i emiratet frigivet billeder og navne på 11 personer, som mistænkes for at være en del af et likvideringsteam.

De 11 havde alle opfundne identiter eller forfalskede pas. Seks havde britiske pas og tre havde irske pas.

Det diplomatiske pres vokser i sagen om passvindlen. Irlands regering udtrykte også sin bekymring om sagen onsdag. Udenrigsminister Michael Martin siger, at landet arbejder tæt sammen med Dubai, Tyskland, Storbritannien og Frankrig i efterforskningen af sagen.

Briter vil tale med Israel om Hamas-mord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce