Brasilianske betjente får 156 års fængsel efter massakre


Brasilianske betjente får 156 års fængsel efter massakre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere fanger blev henrettet af militærpolitiet under fængselsoprør, hvor 111 mennesker mistede livet.

Adskillige brasilianske politibetjente blev søndag hver især dømt til 156 år bag tremmer for deres rolle i en blodig massakre i Brasiliens mest berygtede fængsel.

De 23 politimænd blev kendt skyldige i drabene på 13 fanger under et forsøg på at stoppe et fangeoprør i Carandiru-fængslet i millionbyen São Paulo i 1992. 111 fanger mistede livet i, hvad der betegnes som den blodigste fængselsoprør i Brasiliens historie.

Massakren chokerede landet og afslørede de forfærdelige forhold i de brasilianske fængsler.

Anklagemyndighedens kronvidne i sagen er den tidligere vicedirektør for Carandiru-fængslet. Han fortalte i retten, at styrker fra militærpolitiet "henrettede" fangerne, flere blev dræbt i deres celler, efter de allerede havde overgivet sig og var nøgne.

- Jeg så tæpper af blod, sagde Moacir dos Santos under den seks dage lange retssag.

Ifølge fængselsdirektøren stormede politiet fængslet og skød løs på fangerne med maskingeværer, mens andre betjente jublede uden for bygningen.

Et andet vidne i retssagen, ekspert i retsmedicin Osvaldo Negrini Neto, fortalte, at 90 procent af skuddene blev affyret inde i cellerne. Ingen politibetjente mistede livet under fængselsoprøret, der begyndte under en fodboldkamp mellem to rivaliserende bander.

I første omgang var 26 betjente tiltalt i sagen, men tre blev frikendt. De var oprindeligt anklaget for at have dræbt 15 fanger, men senere viste det sig, at to af de indsatte var blevet slået ihjel af andre fanger.

Forsvarerne argumenterede for, at politibetjentene handlede i selvforsvar, da de indsatte forsøgte at slippe ud af Carandiru, som på daværende tidspunkt var Brasiliens største fængsel med 10.000 indsatte. Fængslet lukkede i 2002.

Brasilianske betjente får 156 års fængsel efter massakre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce