Brandbombe mod kirke i Malaysia


Brandbombe mod kirke i Malaysia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kirke i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur blev natten til fredag stukket i brand. Muslimer er vrede over, at kristne må kalde deres gud for Allah.

Det malaysiske politi har skærpet sikkerheden ved alle kirker i landet, efter at der natten til fredag blev kastet en brandbombe mod en kirke.

Angrebet gik ud over en kirke for Metro Tabernacle (Assemblies of God), som er en del af pinsebevægelsen. Det skal formentlig ses i sammenhæng med en retsafgørelse i sidste uge, der gav en katolsk avis, The Herald, ret til at kalde den kristne Gud for Allah - en afgørelse, som staten har anket til en højere instans.

Spørgsmålet har truet med at ødelægge forholdet mellem de omkring 60 procent muslimer og den øvrige befolkning, der blandt andet praktiserer kristendom, buddhisme og hinduisme. Kristne - herunder omkring 800.000 katolikker - udgør omkring ni procent af den samlede befolkning på 28 millioner.

- Jeg kan bekræfte, at kirken på Desa Melawati er brændt i nat. Ingen kom til skade. Vi undersøger hændelsen og mener, at branden var påsat, siger Kuala Lumpurs politichef, Mohammad Sabtu Osman.

Ifølge officielle tal var der i 2007 i alt 333 Metro Tabernacle kirker i Malaysia.

- Vidner har set to personer på en motorcykel komme kørende og kaste noget, der lignede en benzinbombe ind gennem indgangen. Underetagen i vores kirke er udbrændt, siger kirkens talsmand Kevin Ang.

Det er forbudt for ikke-muslimer at missionere overfor muslimer, men religiøse mindretal som kristne, buddhister og hinduister har ifølge forfatningen ret til at dyrke deres tro.

Brandbombe mod kirke i Malaysia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce