Boston: Flere sprængladninger fundet

Politiet har fundet mindst én udetoneret sprængladning efter de to første eksplosioner, der fandt sted med få sekunders mellemrum.
Foto: AP/WBZTV/Polfoto

Boston: Flere sprængladninger fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet mener at have fundet mindst én udetoneret bombe i byen, der blev ramt af tragedie på årets festdag.

Mandagens to eksplosioner ved maratonløbet i Boston var måske bare tænkt som de første i en række af flere tilsvarende angreb.

Politiet har fundet mindst én udetoneret sprængladning efter de to første eksplosioner, der fandt sted med få sekunders mellemrum, siger politikkommissær Ed Davis fra politiet i Boston.

Kongresmedlem Bill Keating, der er valgt i delstaten Massachusetts, hvor Boston ligger, siger, at der er fundet to sprængladninger. Keating er medlem af Det Nationale Sikkerhedsråd.

Ifølge Wall Street Journal fandt antiterrorstyrker fem mistænkelige anordninger forskellige steder i byen, men efter tekniske undersøgelser tvivler efterforskerne på, at der er tale om bomber, siger en kilde til avisen.

Tragedien, der indtil nu har kostet tre mennesker livet og invalideret adskillige andre, fandt sted på Patriots' Day - en årlig festdag, hvor indbyggerne i Massachusetts holder fri og mindes de første slag under den amerikanske uafhængighedskrig.

Skolerne og offentlige kontorer er lukket, og baseballholdet Red Sox har altid en hjemmekamp på dagen, der i folkemunde kaldes for "Marathon Monday". Maratonløbet i Boston er det ældste og mest prestigefyldte i USA.

Omkring halvdelen af de omkring 23.000 deltagere havde krydset mållinjen, da eksplosionerne forvandlede begivenheden og festdagen til en tragedie.

Deltagerne ude på ruten blev trukket til side af politiet omkring 800 meter fra mållinjen, hvor eksplosionerne fandt sted.

- Der lå folk over det hele. De var alvorligt sårede, siger Sean Haggerty, en 44-årig deltager i løbet, til Wall Street Journal.

Boston: Flere sprængladninger fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce