Bombespor fører til Pakistan


Bombespor fører til Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en terrorleder i Pakistan, der stod bag selvmordsangrebet, der dræbte syv CIA-agenter i Afghanistan, mener USA.

Det var en jordansk dobbeltagent, der sprængte sig selv i luften og tog syv CIA-agenter med sig i døden ved et angreb i den afghanske by Khost i sidste uge.

Men det var terrororganisationen Harkat-ul-Jihad al-Islami (HUjI), der planlagde angrebet. Det mener USA, der har bedt de pakistanske myndigheder om at finde og udlevere en af organisationens ledere Illiyas Kashmiri, skriver det indiske nyhedsbureau, DNA India.

Ifølge indiske medier har efterforskningen vist, at angrebet blev planlagt i Nordwaziristan, et lovløst og bjergrigt område på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan. Bombemanden skulle angiveligt være blevet sendt af Kashmiri, der er leder af HUjI i Kashmirprovinsen, skriver DNA India.

Amerikanske efterretningstjenester har tidligere sagt, at Kashmiri har tætte bånd til både al-Qaeda og Tehrik-i-Taliban Pakistan.

I september forlød det, at han sammen med al-Qaeda lederen Nazimuddin Zalalov var blevet dræbt ved et amerikansk drone-angreb i Nordwaziristan. Men måneden efter dukkede han op og svor at gengælde sig på USA.

Bombespor fører til Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce