Bombemand var bedste al-Qaeda meddeler

Bombemand var bedste al-Qaeda meddeler
Foto: POLFOTO/AP

Bombemand var bedste al-Qaeda meddeler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En jordaner, som menes at have dræbt syv CIA-officerer ved et selvmordsangreb, var den amerikanske efterretningstjenestes bedste al-Qaeda meddeler.

En jordaner, som menes at have dræbt syv CIA-officerer ved et selvmordsangreb i Afghanistan i sidste uge, blev anset for at være den bedste meddeler om al-Qaeda i de seneste år, skriver avisen New York Times.

Den amerikanske avis, der henviser til kilder i CIA, skriver, at der var tillid til, at den jordanske mand havde givet informationer om topledere i al-Qaeda blandt andet om organisationens nummer to, Ayman al-Zawahiri. I CIA var der så stor entusiasme omkring efterretninger fra Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, en 36-årig jordansk læge, at topembedsmænd fra CIA og Det Hvide Hus blev orienteret om, at han blev sendt til et møde i Afghanistan. Her kom han imidlertid ikke med nye vigtige spor til amerikanerne, men udløste i stedet et selvmordsbælte på en amerikansk base i Khost og dræbte syv af CIA's folk.

Ifølge The Times var Balawis baggrund som radikal islamist kendt i både Jordan og USA, men de to landes efterretningstjenester mente, at han var blevet omvendt.

- Dette var en af de mest lovende bestræbelser i efterretningstjenesten over for al-Qaeda, siger en højtstående efterretningsmand til avisen.

Angrebet på CIA, der var det blodigste mod den amerikanske efterretningstjeneste siden 1983, skete efter en byge af kritik. Det amerikanske militær i Afghanistan har beskyldt CIA for dårlig indsamling af efterretninger. CIA's arbejde kaldes "ignorant" og "ude af stand til at besvare fundamentale spørgsmål om det miljø", man opererer i og de folk, som man skal beskytte.

Bombemand var bedste al-Qaeda meddeler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce