Bombeangreb i Irak dræber mindst seks


Bombeangreb i Irak dræber mindst seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAK: En bilbombe dræbte i går to personer og sårede 25 uden for en kaserne, som huser den irakiske nationalgarde i den urolige by Mahmudiya, 40 kilometer syd for Bagdad, oplyser landets sundhedsministerium. De to dræbte og de fleste af de sårede er medlemmer af nationalgarden.

Næsten samtidig angreb en selvmordsbombemand en konvoj i hovedstaden Bagdad med blandt andre Iraks justitsminister, Malek Dohan al-Hassan, og dræbte fire af ministerens livvagter, mens ministeren selv slap uskadt.

Slut med ro

I de senere dage har der været en række blodige angreb i Irak efter en periode med forholdsvis ro, efter at USA i slutningen af sidste måned overlod den formelle magt til en midlertidig regering.

Iraks justitsminister, al-Hassan, er en kendt jurist og politiker og har i den senere tid anlagt en høj profil med fremlæggelsen af en ny irakisk sikkerhedslovgivning, som blandt andet giver den ny midlertidige irakiske regering myndighed til at indføre undtagelsestilstand i kampen mod oprøret mod regeringen og de amerikanskledede besættelsesstyrker.

Retssagen mod Saddam

Han er desuden en af hovedaktørerne i den kommende retssag mod Iraks tidligere leder Saddam Hussein og 11 af dennes medarbejdere.

Efter angrebet på al-Hassans konvoj påtog en militant gruppe under ledelse af den eftersøgte Abu Mussab al-Zarqawi på en islamisk hjemmeside sig ansvaret for angrebet på den irakiske ministers konvoj.

Bombeangreb i Irak dræber mindst seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce