Bombe mod politibus i Tyrkiet koster 14 betjente livet


Bombe mod politibus i Tyrkiet koster 14 betjente livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den blodige konflikt mellem kurderne og tyrkiske regeringsstyrker tager voldsomt til.

Et bombeangreb i Tyrkiet mod en politibus har tirsdag morgen kostet mindst 14 betjente livet i den østlige provins Igdir, oplyser en regeringskilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet sker i forlængelse af den genopblussede konflikt mellem Kurdistans Arbejderparti, PKK, og den tyrkiske regering.

Flere end 40 tyrkiske kampfly var tidligt tirsdag på vingerne over Irak, hvor de kastede bomber mod kurdiske stillinger, hvilket kostede omkring 40 kurdere livet.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at PKK har lidt "smertelige nederlag" både i og uden for Tyrkiet. Han siger, at det er tiltagende panik, som præger PKK's handlinger.

- De tab, som Tyrkiets militære operationer har tilført PKK, kan tælles i tusinder, siger Erdogan, som tirsdag talte til akademikere i hans palads i Ankara.

PKK har ifølge en tyrkisk sikkerhedskilde også affyret en granat mod et pansret køretøj i byen Cizre. Tre betjente er dræbt i angrebet.

Søndag blev 16 soldater dræbt i et mineangreb og efterfølgende ildkampe nær grænsen til Irak.

Bombeangrebene er en direkte konsekvens af søndagens angreb. Statslige tyrkiske medier omtaler tirsdagens bombemission som et "gengældelsesangreb".

Søndagens angreb, hvor to pansrede køretøjer blev sprængt i Daglica-området nær grænsen til Irak, har rystet tyrkerne.

- Tyrkiet er i sorg, skrev avisen Hürriyet mandag om det blodigste angreb mod hæren i mange år.

PKK skal have brugt 400 kilo sprængstof ved angrebet, som over 150 militante deltog i.

Der har været forskellige meldinger om dødstallet efter de efterfølgende kampe, som varede over syv timer. Militæret siger, at 16 soldater blev dræbt. PKK siger, at 31 soldater blev dræbt.

Begge sider beskylder hinanden for at have brudt en våbenhvile, der blev indgået i 2013, og som skulle have banet vej for en endelig løsning på den langvarige konflikt, der har kostet titusinder af mennesker livet.

Men fredsforhandlingerne har reelt stået stille siden da, og de er nu brudt helt sammen.

Bombe mod politibus i Tyrkiet koster 14 betjente livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce